Jedinstveno iskustvo
289

Maja Milinković održala tri koncerta na "Brodu mira": Tri noći, tri puna teatra, pregršt emocija

N. O.
Sarajevska kantautorica Maja Milinković aka Fadolinka, protekle sedmice boravila je na prekookenaskom kruzeru "Peace Boat" ("Brod mira"), na kojem je održala tri koncerta u prepunom "Princess theater" kapaciteta 600 osoba.

Brod je putovao na relaciji Las Palmas (Španija), Le Havre (Francuska), Lisabon (Portugal) i London (Engleska).

Publika je bila većinom iz Japana, Kine i Koreje, tako da su koncerti imali simultane prevode tekstova i naracije na sva tri jezika.

"Velika mi je čast što sam pozvana i bila dio ovog projekta . Uvijek sam jako sretna kada imam priliku predstaviti svoju Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo u svijetu", kazala je Maja.

Brod mira je orijentiran na edukaciju, širenje tolerancije i također je aktivan član organizacije ICAN -a (Internacionalne kampanje protiv nukleranog oružja) koja je dobila Nobelovu nagradu za mir.

"Ovo je jedno od onih iskustava koja se čuvaju za cijeli život kao najveće blago. Prvi put sam bila na prekookenaskom brodu kapaciteta 2000 ljudi, i najviše sam se nekako plašila morske bolesti, ali bez razloga. Sve sam jako dobro podnijela. Najveći izazov je bio pjevati na visokim potpeticama na sceni koja se neprestano ljulja", rekla je Maja.