U subotu
39

Manifestacija OGUS počinje na zidinama Starog grada Srebrenika muzičko-poetskim koncertom "Sevdah uz saz"

N. C.
(Foto: Dženat Dreković)
(Foto: Dženat Dreković)
Srebrenik će i ove godine otvoriti svoja vrata za umjetnike i ljubitelje umjetnosti. Počevši od trećeg avgusta, 47. kulturna manifestacija "Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti" će zvanično početi s bogatim programom.

Najstarija i najznačajnija kulturna manifestacija u Srebreniku će biti svečano otvorena trećeg avgusta u 19:00h na Starom gradu uz muzičko-poetski program "Sevdah uz saz" – koji nam donose Alma Subašić, Zanin Berbić i glumac Armin Omerović. Na koncertu "Sevdah uz saz" učestvovat će istaknuti interpretatori sevdalinke Alma Subašić, i Zanin Berbić.

Alma Subašić promovisat će novi album pod nazivom "Sevdah del Alma" u izdanju muzičke produkcije BHRT, dok će Zanin Berbić predstaviti album "Zanin" izdavačke kuće "Gramofon" iz Sarajeva.

Program će moderirati glumac Armin Omerović, u kojem će predstaviti probrane monologe i poeziju. Koncertom "Sevdah uz saz" cilj je istaknuti vrijednost i značaj kulturne baštine u procesu izgradnje snažnijeg društva, kroz promoviranje sevdalinke koja predstavlja jedinstveni narodni muzički izraz Bosne i Hercegovine.