U Domu mladih
46

Marko Louis sjajnim koncertom očarao publiku u Sarajevu, na sceni mu se pridružila i supruga

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Marko Louis večeras je priredio nezaboravan koncert u Domu mladih u Sarajevu u sklopu turneje pod nazivom Beskraj.
Uz nove pjesme, poput "Ružice", publika je i u hitovima s prethodnih albuma. Neki od njih su: "Ćutaću", "Cveće cafnalo", "Raj za avanturiste", "Lance tvoje ljubavi"...

Ovaj muzičar prepoznatljiv je po jedinstvenom muzičkom izrazu balkan soul, prihvaćenom od publike, koji kombinuje elemente tradicionalne muzike ovih prostora s melosima iz raznih krajeva svijeta.

Marku su se na sceni pridružile brojne kolege, među kojima su Helem Nejse, Amna, Marčelo, Nensi i ženski hor Superar Cadenza. Tu je bila i njegova supruga Maša s kojom je izveo duet "Dom". Ranije je za Klix.ba naveo da ima veliku sreću što ima dva doma - Sarajevo i Beograd.

"Kada odem iz Beograda i dođem u Sarajevo, ništa ne gubim, nego samo dobijam, ne samo zato što mi je supruga odavde i što često dolazim, nego zato i što sam se 'skontao' s baš dosta umjetnika koji su veoma utjecali na moj zvuk i interpretaciju - Božo Vrećo, Dino Merlin, Helem nejse, Zdravko Čolić, Amna Turković... Shvatio sam da su ovdje moje muze i te neke 'podzemne' energije koje mi daju neku kreativnost. To je Beograd, ali Sarajevo ima neki misteriozni duh", kazao je.