Pogledajte dio atmosfere
60

Mirza Redžepagić započeo je turneju "CYCLES" koncertima u Zagrebu i Lukavcu

D. J.
Foto: Filip Kovačević
Foto: Filip Kovačević
Publika u Klubu Kazališta Komedija Kontesa u Zagrebu i Centru za kulturu Lukavac uživala je u kompozicijama sa novog albuma CYCLES koji objedinjuje flamenko, džez i world music.

Mirzi su se na sceni pridružili muzičari iz Španije i SAD-a: Maite Arregi, Eva Catala i Imam Hamdani. "CYCLES" je album koji je Mirza objavio prije deset dana, a sastoji se od autorskih kompozicija koje je komponovao tokom studija na Berklee College of Music u Valensiji.

Nakon uspješnih koncerata u Zagrebu i Lukavcu, turneja se nastavlja nastupom na otvorenju Sarajevo Photography Festival-a, a zatim slijede koncerti u Kaknju, Travniku, Sarajevskom Ratnom Teatru (SARTR), Trebinju, i Mostaru.

Ono što ovu turneju čini jedinstvenom je ideja održivosti, gdje će muzičari i cijeli tim putovati električnim automobilima od jeden do druge koncertne dvorane. Ova inicijativa je realizovana u saradnji s Mirellom Sidro, ambasadoricom za e-mobilnost i Marijanom Kandić, aktivistkinjom za smanjenje otpada i održivost. Turneja je podržana od strane Ambasade Kraljevine Španije, ProCredit banke i AMUS-a.

Ovaj pristup naglašava važnost održivosti i ekološke svijesti, dok istovremeno promovira kulturnu razmjenu i muzičku inovaciju kroz ovu jedinstvenu turneju.