Govorio o izazovima
103

Mirza Selimović na početku karijere nije imao novca da plati snimanje pjesme: Pare sam vratio kasnije

I. S.
Foto: Instagram/mirza.selimovic
Foto: Instagram/mirza.selimovic
Mirza Selimović važi za jednog od najpopularnijih bh. muzičara. U novom intervjuu je sasvim iskreno govorio o početku svoje karijere, kada nije imao dovoljno novca da plati snimanje pjesme.
"To je moja pjesma 'Boliš me'. Kad sam dobio tu pjesmu, pozajmio sam pare da bih platio tekst i muziku, a pare sam vratio tek kasnije, možda nakon pola godine nakon nekog odrađenog posla. Nisam mnogo radio tih prvih godina", rekao je za Grand.

Spomenutu pjesmu objavio je 2016. godine. Muziku je radio Aleksandar Cvetković (Sale Tropico), a tekst je napisao Dragan Brajović Braja. Postala je jedan od Mirzinih najvećih hitova. Trenutno na YouTubeu ima skoro 65 miliona pregleda.

U intervjuu je također naveo kako nije nužno uvijek izdvojiti mnogo novca za pjesme, ali da je njega sramota nuditi publici niskobudžetne projekte s obzirom na to da su slušatelji od njega navikli na nešto bolje.

Inače, Mirza je nedavno objavio duet "Crnji snjegovi" s ovogodišnjom pobjednicom Zvezda Granda Šejlom Zonić. Spot je dosad prikupio gotovo 800.000 pregleda.

Pjesmu je napisao Bane Opačić, a spot je režirao Aleksandar Kerekeš Keki. Sudeći prema komentarima, pjesma je puni pogodak.