Muzička poslastica
474

Mirza Selimović priredio sjajan koncert pred mnogobrojnom publikom na Ilidži, pogledajte dio atmosfere

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Bh. pjevač Mirza Selimović večeras je sjajnim koncertom zagrijao atmosferu na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade na Ilidži.

Publika je uživala u njegovim brojnim hitovima, među kojima su: "Imaš me", "Pusti da vjerujem", "Ko te pamti", "Mora da je ljubav" i brojni drugi. Pored svojih singlova, pjevao je i hitove muzičkih legendi poput Zdravka Čolića.

Iz Općine Ilidža su ranije naveli da tokom ljeta žele ponuditi dodatni sadržaj svim građanima, ali i brojim posjetiocima i turistima. Selimović je popularnost stekao pobjedom u osmoj sezoni Zvezda Granda.

Dosad je snimio četiri albuma pod nazivima "Mirza Selimović", "Sve na svoje dođe", "Ti i ja" i "Pusti da verujem". Spada među najtraženije izvođače na Balkanu.

"Od malena sam maštao da postanem pjevač. Često u šali kažem da je to jedino što mogu. Dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi, muzički festivali i pozornica postali su dio moje svakodnevice. Kasnije sam krenuo u drugu karijeru, završio sam Građevinski fakultet, ali ljubav prema muzici bila je jača od svega", izjavio je ranije u intervjuu za Daily Music Roll.