Muzička poslastica
85

Najavljen spektakl ispred Vječne vatre: Adriatique će 23. augusta zagrijati atmosferu

I. S.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Spektakularan događaj Adriatique @ Eternal Flame očekuje sve posjetitelje u petak, 23. augusta ispred Vječne vatre u Sarajevu, najavljeno je na press konferenciji organiziranoj povodom predstavljanja ovog muzičkog performansa.

Događaj su najavili direktor Garden of Dreams festivala Renad Čelik, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić te pozvali ljubitelje dobre muzike i zabave da Sarajevo Film Festival zajedno zatvorimo u najboljem svjetlu.

"Želimo poslati lijepu sliku Sarajeva, a pred nama je spektakl s puno vizuelnih efekata koji će uz dobru muziku pojačati magiju grada. Događaj će biti snimljen i distribuiran medijskim kanalima te očekujemo desetine miliona pregleda, uz 50.000 posjetilaca koji će spektakl pratiti uživo u Titovoj ulici", izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

"Vrhunski nastupi Solomuna i Artbata proteklih godina idealna su uvertira za jedinstveni događaj Adriatique @ Eternal Flame koji će učiniti dodatnu promociju destinacije Sarajeva. Hvala kreativnim i mladim ljudima, organizatorima Garden of Dreams muzičkih događaja koji su Sarajevo pozicionirali u centar kulturnih dešavanja u regionu", poručio je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS.

Renad Čelik, direktor Garden of Dreams Festivala, kazao je da posjetitelje očekuje vrhunska muzika i audio-vizuelni show koji će se prožimati kroz cijelu Titovu ulicu.

"Događaj počinje od 18 sati i svi ste dobrodošli", rekao je. Titova ulica u Sarajevu u petak, 23. augusta od 15 će biti zatvorena za saobraćaj.