U Sarajevu
0

Najposebniji rooftop session dosad: Bonjasky slavi 25 godina karijere uz produženi set od šest sati

I. S.
Foto: Adnan Lingo
Foto: Adnan Lingo
August u Sarajevu je uvijek bio poseban, ali ove godine će biti nezaboravan. Nakon trodnevnog festivala u junu, a zatim i magičnog plesa na krovu zgrade Svjetlosti u julu, Garden of Dreams ekipa sprema tri događaja na najljepšim lokacijama u gradu.

Prvi augustovski ples u bašti snova zakazan je za 10. august na krovu zgrade Svjetlosti i bit će poseban. U čast 25 godina nevjerovatne karijere, Bonjasky, legenda regionalne scene, nam sprema šest sati magičnog seta i zvuka koji je obilježio elektronsku muzičku scenu posljednje dvije decenije.

Bonjasky je neizostavan dio regionalne elektronske scene od svojih ranih početaka u Sarajevu krajem '90-ih. Od organizovanja evenata u kultnim sarajevskim klubovima i rezidencije u eminentom sarajevskom klubu The Club do regionalnih i internacionalnih nastupa, svaki dio njegovog puta doprinosio je stvaranju jedne jako uspješne karijere.

On 2015. počinje kreirati i pričati priču zvanu After Affair, počinje sanjati u najljepšoj bašti, Bašti snova, koja postaje sinonim za vrhunske evente u Bosni i Hercegovini. Koliko god to na momente bilo teško na našoj sceni, njegovo ime se uvijek spominjalo kao ime nekoga ko je zaslužan za njen uspjeh. Najbolji dokaz tome je činjenica da je kao promoter na sarajevski plesni podij doveo više od 200 svjetskih i bezbroj regionalnih zvijezda. Jedno je sigurno, trag sa potpisom Bonjasky je neizbrisiv i ova scena, a ni Bašta snova ne bi bila ista bez njega.

Na ovom posebnom jubileju na najljepšem krovu u gradu pridružit će mu se Doel i Jasa. Trenutno je u prodaji veoma ograničen broj eaerly bird ulaznica na kupikartu.ba. Zgrabite svoju ulaznicu na vrijeme i vidimo se na krovu! Garden of Dreams ekipa uskoro najavljuje i preostala dva augustovska plesa u bašti snova. Pratite ih više informacija i zabilježite datume: 10., 18. i 23. august, jer će Sarajevo postati epicentar magije, muzike i čarolije.