Imao je 77 godina
0

Najpoznatiji po globalnom hitu sa Eurosonga: Preminuo pjevač grupe "Brotherhood of Man" Martin Lee

L. R.
Marin Lee (Screenshot/Youtube)
Marin Lee (Screenshot/Youtube)
Pjevač grupe Brotherhood of Man Martin Lee preminuo je u nedjelju nakon srčanog udara.

Vijest o njegovoj smrti putem Facebook stranice, danas su objavili članovi grupe Brotherhood of Man. Objasnili su da je preminuo od srčanog udara.

"S velikom tugom objavljujemo smrt našeg velikog prijatelja i kolege Brotherhood of Man Martina Leeja koji je mirno otišao u nedjelju 29. septembra od srčanog udara nakon kratke bolesti. Martin je imao 77", napisali su na početku objave.

Istakli su da je Martin Lee bio izvođač pobjedničke pjesme "Save your kisses for me" na Eurosongu 1976. godine i koja je ujedno bila i najprodavaniji singl Eurosonga.

Dalje ističu da je zajedno s kolegicom Lee Sheriden napisao većinu pjesama za grupu, koje su kasnije osvojile brojna priznanja poput nagrada Ivor Novello, ASCAP Shield, Platinum, Gold i Silver Discs.

"Nažalost, nedostajat će svojim kolegama članovima benda Nicky Stevens, Lee Sheriden i posebno Sandri Stevens s kojom je bio u braku 45 sretnih godina. U proteklih 50 godina nas četvoro smo zajedno obišli svijet u harmoniji i imali toliko lijepih uspomena, ali sada smo u totalnom šoku i ne možemo zamisliti svijet bez Martina Leeja. Počivaj u miru", napisali su članovi grupe.

Grupa Brotherhood of Man je formirana 1969. godine, a Martin Lee se grupi pridružuje tri godine kasnije. Pjesma "Save Your Kisses For Me" s kojim su pobijedili 1976. godine na Eurosongu, postala je globalni hit.