Snimak je osvojio mreže
106

Nakon spektakularnog nastupa Celine Dion u Parizu "odzvanjaju" njene riječi o dijagnozi i nastupima

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Celine Dion obilježila je otvaranje Olimpijskih igara u Parizu trijumfalnim povratkom na scenu nakon četiri godine izbivanja zbog dijagnoze, a upravo je to bio povod da društvene mreže osvoji njena poruka o povratku na binu iz intervjua za Today.

Dion je posljednjih nekoliko mjeseci najavljivala svoj povratak pjevanju i ponovno pokretanje karijere nakon višegodišnje borbe sa sindromom ukočene osobe.

Također, nedavno je objavljen i dokumentarac u kojem su prikazane njene muke i napadi koje je doživljavala pred nastupe te kako se oporavljala.

Dokumentarac je bio povod za njeno gostovanje u Today Showu gdje je u intervjuu uputila znakovitu poruku o njenom budućem povratku muzici, uprkos dijagnozi.

"Vratit ću se na binu. Čak i ako budem morala puzati, čak i ako budem morala 'pričati' rukama, Vratit ću se. Vratit ću se. Ja sam Celine Dion, jer danas će se moj glas čuti po prvi put. Ne samo zato što moram ili trebam, već zato što to želim i jer mi nedostaje", poručila je emotivna Dion dok je i voditeljica posmatrala s divljenjem.

Upravo ove njene riječi "odzvanjaju" nakon sinoćnjeg spektakularnog nastupa na Eiffelovom tornju gdje je izvela pjesmu "Hymne A L'Amour".

Nakon izvedbe odlučila se oglasiti i putem svog Instagram profila gdje je navela da joj je bila čast nastupati.

"Počašćena sam što sam nastupila večeras za ceremoniju otvaranja Pariza 2024 i veoma sam radosna što sam se vratila u jedan od svojih najdražih gradova! Najviše od svega, tako sam sretna što slavim uz ove nevjerovatne sportaše sa svim njihovim pričama o žrtvi i odlučnosti, boli i ustrajnosti", poručila je Dion.

Ona je pjevala na kraju ceremonije, a mnogi smatraju da je upravo njen nastup najbolji dio ceremonije.