Deseti po redu
72

Naslušaniji britanski bend 21. vijeka Coldplay objavio novi album "Moon Music"

D. V.
Coldplay (Foto: EPA-EFE)
Coldplay (Foto: EPA-EFE)
Naslušaniji britanski bend 21. stoljeća, Coldplay objavio je novi album "Moon Music".

Ovo je jubilarni, deseti album koji je stigao nakon uspješne turneje i albuma "Music of the Spheres" iz 2021. godine. Na novom albumu našlo se deset pjesama, a riječ je o kombinaciji alternativnog rocka i popa.

Pjesme koje su se našle na albumu su: "Moon Music", "Feels Like I’m Falling in Love", "We Pray" (Little Simz, Burna Boy, Elyanna and TINI), "Jupiter", "Good Feelings" (Ayra Starr), "Alien Hits/Alien Radio", "iAAM", "Aeterna", "All My Love" i "One World".

Frontment ovog benda, Chris Martin govoreći o naslovu albuma kazao je da se on odnosi na prihvatanje raznih životnih faza, poput mjesečevih. Pjesma iz ovog albuma "Feels Like I'm Falling in Love" predstavljena je još u julu.

U intervjuu za Apple Music, Chris Martin je ranije rekao da se bend priprema za penziju te da će 12. album biti njihov posljednji.

Najslušanija pjesma ovog benda je "Viva La Vida" koja na Youtubeu broji više od 938 miliona pregleda.

Osim nje tu su i drugi hitovi poput "Paradise", "Clocks", "Something Just Like This" i "Adventure Of A Lifetime".

Podsjećamo, kompanija za licenciranje muzike PPL proglasila je Coldplay najslušanijom britanskom grupom 21. vijeka. Emitovan je 40.000 puta više na britanskim radio stanicama i TV-u u odnosu na klasične rockere poput Queena koji su bili na drugom mjestu.