Od metalca do narodnjaka
0

Neočekivana kombinacija hitova na probi benda Baby Lasagne: Od Halida Bešlića do Nede Ukraden

A. Ć.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, ponovno je oduševio svoje fanove na društvenim mrežama. Na svom Instagram storiju objavio je snimku s probe svog benda, koja pokazuje da se snalaze u raznim muzičkim žanrovima.

U videu su odsvirali hit Halida Bešlića "U meni jesen je", a zatim je Baby Lasagna preuzeo mikrofon i otpjevao pjesmu Nede Ukraden "Da se nađemo na pola puta".

Ova neočekivana kombinacija muzičkih izbora na kraju je završila sa pjesmom "Ti da bu di bu da," od grupe Colonia, koja je dodatno podigla atmosferu.

Iako je Purišić karijeru započeo kao gitarist u rock bendu Manntra, gdje se često nazivao "vječnim metalcem", ne krije svoju ljubav prema različitim muzičkim stilovima. U jednom je intervjuu priznao da se čak rasplače uz Gibonnijeve pjesme.

Baby Lasagna je ove godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, a njegova pjesma ubrzo je postala hit među gledaocima. Fanovi Eurosonga često ga porede s prošlogodišnjim predstavnikom Finske Kaarijom, što dodatno potvrđuje njegovu popularnost i talent.