Nakon mnogo godina
101

Nermin Puškar najavio izlazak novog albuma, naredni koncert u Domu kulture Kakanj

E. M.
Nermin Puškar
Nermin Puškar
Bosanskohercegovački muzičar i bivši član grupa "Krug" i "Knock Out" Nermin Puškar odlično se snalazi u svojoj solo karijeri, a za Klix.ba je govorio o budućim projektima i planovima.

Puškar je objavio i solo album "Novi svijet", a na početku razgovora je kazao da je prelazak na solo nastupe nakon grupnih bio prirodan put, ali i veliki izazov.

"Bend ima svoje prednosti, ali i rad kao solo artist ima svoje, tako da sam sad nekako izbalansirao sva ta iskustva i definitivno se dobro osjećam kao solo izvođač. Kod bendova volim taj kolektivizam koji opušta, zezanje, putovanja, podršku, a to sve nekako sada i imam sa mojim pratećim bendom u kojem su Vid Žgajner (bubanj), Nejc Škofic (klavijature), Azur Imamović (bas gitara) i Ajsela Zornjić i Medina Turković kao back vokali. Energija izmedju nas je odlična i to se desi ili ne desi, tako da sam definitivno ponosan i zahvalan da sam dobio priliku da surađujemo", kazao je Puškar.

Dodao je da ga osim žanrova inspirišu i okruženje te blizina najmilijih.

"Mene najviše pokreće moje okruženje, blizina mojih najmilijih, posmatranje odnosa u okruženju, a i odnosi sa meni bliskim ljudima. Za pisanje je potrebna kreativna energija, a ja je dobijam iz ljubavi. Primam ljubav ali je i uzvraćam, to je valjda suština", dodaje naš sagovornik.

S prijateljem Dadom Marinkovićem radi na tri nove pjesme i to u Dadinom studiju u Zagrebu, a plan mu je objaviti LP sa svih sedam singlova koji su već objavljeni i tri nove pjesme koje će zaokružiti priču u album.

Svoj naredni koncert će održati u Kaknju, gdje dugo nije nastupao.

"U Kaknju nisam jako dugo svirao, a znam da nam je uvijek bilo super i vjerujem da će nam tako biti i 11. oktobra u Domu kulture. Mi ćemo svirati sve što ljudi vole i što je bilo aktuelno u posljednjih 25 godina mog muzičkog puta i dati ćemo sve od sebe", kaže Puškar te dodaje da će ljubav, tolerancija i kvalitetna muzika biti dovoljni za dobru atmosferu.