Garden of Dreams
0

Nezaboravno muzičko putovanje: Nic Fanciulli uskoro dolazi u Sarajevo

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Nakon nevjerovatne ljetne sezone koja je nadmašila sva očekivanja i postavila nove standarde za elektronsku scenu u BiH, Garden of Dreams se vraća s novim iznenađenjima do kraja godine.

Dok sumiraju sve uspomene koju su stvorili ovog ljeta, od epskih setova, najljepših plesnih podija i sunčanih dana na otvorenom do noćnih avantura ispunjenih muzikom i plesom, pripremaju se za prvo jesenje izdanje koje će zatvoriti sezonu open air događaja.

"Naša dugoočekivana želja se konačno ostvaruje – Nic Fanciulli dolazi u Sarajevo! Nic je trebao nastupiti u Sarajevu u decembru prošle godine, ali zbog otkazanih letova taj nastup je otkazan. Skoro godinu dana smo čekali ovaj trenutak, da najavimo novi datum i sada je napokon stigao", naveli su organizatori.

Kao jedan od najcjenjenijih umjetnika na svjetskoj elektronskoj sceni, poznat je po svojim setovima koji brišu granice između žanrova, donoseći sa sobom nevjerovatnu energiju i strast prema muzici. Njegovo pojavljivanje na Garden of Dreams događaju označava poseban trenutak u ovoj priči, trenutak koji će nas povesti na nezaboravno muzičko putovanje, kroz ritmove i melodije koje će odzvanjati u nama dugo nakon što zadnji beat utihne.

Uz Fanciullia, na stage svoju magiju i energiju u baštu snova donosi legenda regionalne elektronske scene, Bonjasky – majstor koji svojim setovima stvara ritam koji prodire duboko u našu svijest. Njegova muzika nije samo zvuk, to je putovanje kroz azličite emocije, trenutke i svjetove. Ovoj dvojici velikana se ovaj put pridružuju Calkins, Doel i Jasa.

Otključavanje nove lokacije, skrivenog dragulja Sarajeva

Za ovaj događaj otključavamo vrata jedne od najimpresivnijih građevina iz austrougarskog perioda u Sarajevu – Vila Braun. Sagrađena za Augusta Brauna, austrijskog poduzetnika i njegovu suprugu Mariju, ova vila nije samo arhitektonsko remek-djelo iz austrougarskog perioda – ona je simbol ljubavi, posvećenosti i trajnog nasljeđa koje je utkano u Sarajevo.

August Braun je na cigle utiskivao slova A i B te srce u čast svoje supruge Marije, a njihova ljubavna priča će zauvijek ostati da stoji kao simbol početka transformacije jednog grada. Baš kao što je Braun bio vizionar svog vremena i igrao važnu ulogu u oblikovanju i urbanizacija Sarajeva, Garden of Dreams danas unosi novu energiju i kreativnost u grad, stvarajući prostor gdje se historija i muzika susreću i ostavljajući neizbrisiv trag u Sarajevu.

"Ova jedinstvena lokacija po prvi put postaje pozornica za elektronsku muziku i naše muzičko putovanje. Pripremite se za dan i noć ispunjene magijom jer otključavamo skriveni dragulj i pretvaramo ga u epicentar sarajevskih snova", naveli su.

Early bird ulaznice rasprodane za samo četiri sata

Trenutno su u prodaji presale ulaznice na kupikartu.ba, dok je early bird kontigent rasprodan za samo četiri sata od puštanja u prodaju. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen, zato osigurajte svoju na vrijeme.

Pripremite se za jedinstvenu noć u kojoj ćemo zajedno otključati novu stranicu Garden of Dreams priče. Vidimo se 12. oktobra u Vili Braun, gdje ćemo stvoriti nove uspomene, istražiti nove zvukove i uživati u magiji trenutka.