Detalj s Instagrama
68

Nizozemac koji je diskvalifikovan s Eurosonga nakon skandala zaintrigirao javnost najavom

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Joost Klein pridobio je simpatije gledalaca Eurosonga svojom životnom pričom i energičnom pjesmom "Europapa", a nakon skandala i diskvalifikacije djeluje da je najavio ponovo učešće u takmičenju naredne godine.

Ovog vikenda Joost Klein nastupao je na jednom od najvećih nizozemskih pop festivala. Dok je publika pjevala njegov hit s ovogodišnjeg Eurosonga "Europapa", dao je nagovijestiti da bi se mogao takmičiti i naredne godine.

Tokom nastupa rekao je ""Zašto ne 2025.?", a uz to na Instagramu je dodao opis koji navodi: "Eurosong 2025".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nizozemska još nije zvanično objavila svoje učešće na takmičenju koje će se 2025. godine održati u Švicarskoj. Obično je jedna od prvih država koja to potvrđuje. Međutim, nakon što je Joost Klein postao prvi učesnik koji je ikada bio diskvalifikovan iz takmičenja, javni emiter AVROTROS se premišlja.

Ranije ovog mjeseca, emiter je jasno stavio do znanja da želi široku i "zaista nezavisnu" istragu i strukturne promjene u načinu na koji je organizovana Eurovizija nakon brojnih žalbi učesnika i Joostove diskvalifikacije. Njihovo učešće ostaje pod "razmatranjem" dok se sve to ne dogodi.

Podsjetimo, Evropska radiodifuzna unija je objavila da je "poslan kući nakon što ga je žena iz produkcijske ekipe prijavila švedskoj policiji da ju je zastrašivao".