U Sarajevo i Mostar
0

Novi muzički događaj u BiH: U oktobru stiže svjetska atrakcija "Glenn Miller Orchestra"

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Bosna i Hercegovina u oktobru će biti domaćin velikog muzičkog događaja jer legendarni "Glenn Miller Orchestra" pod vodstvom Wila Saldena nastupit će u Sarajevu i Mostaru.

Oni će u sarajevskom BKC-u nastupati 8. oktobra, a 9. oktobra u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru, donoseći tako nezaboravne melodije svinga iz zlatnog doba muzike.

Ulaznice su dostupne putem sistema kupikartu.ba, a oba koncerta počinju u 20 sati.

Foto: Press
Foto: Press

Svjetski poznati "Glenn Miller Orchestra" donosi ritmove svinga iz tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća, obogaćujući muzičku scenu nezaboravnim melodijama i aranžmanima koje su proslavile Glenna Millera.

Od svog prvog nastupa 1985. godine "Glenn Miller Orchestra" je održao više od 5.500 koncerata pred nekih pet miliona ljudi širom svijeta.

Foto: Press
Foto: Press

"Trudimo se svirati muziku koja je obilježila to razdoblje na isti način kao Glenn Miller. Nije to kopiranje, ali bilo bi vrlo čudno i za publiku i za bend, svirati modernu, npr. disko verziju 'In The Mood'. Ni publika ni bend ne bi uživali u takvom nastupu,” ističe Wil Salden.

"Glenn Miller Orchestra" uz svoj jedinstveni i prepoznatljiv zvuk, oživljava vječne svjetske hitove poput "Moonlight Serenade" , "In the Mood", "Rhapsodie In Blue", "Leroy Brown",  "Sentimental Journey"... Njihova izvanredna stručnost i jedinstveni zvuk u Big Band sastavu posebno dolazi do izražaja zahvaljujući brojnim puhačima. 

Ovaj događaj za istinske muzičke sladokusce se ne propušta.