Koncert za pamćenje
207

Osjećaj nostalgije hrani generacije: Neponovljivi koncert Zabranjenog pušenja na Kakanjskim danima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Legendarno "Zabranjeno pušenje" večeras je u centru Kaknja u sklopu manifestacije Kakanjski dani priredilo istinski spektakl na koncertu kojeg će dugo pamtiti.

Sejo Sexon Sula oduševio je publiku izvedbom najpoznatijih hitova benda, ali i cjelokupnom atmosferom i odnosom prema publici.

Zabranjeno pušenje je izvelo niz svojih najpoznatijih pjesama, među kojima su se našle: "Zenica Blues", "Pišonja i Žuga", "Balada o Pišonji i Žugi", "Možeš imat' moje tijelo", "Lutka sa naslovne strane". Svaka od ovih pjesama je dočekana gromoglasnim aplauzom publike, a ispraćena horskim pjevanjem i željom da večerašnji nastup traje do kasno u noć.

Publika, koja je uglavnom bila sastavljena od mlađe generacije, pjevala je uglas sa Sulom svaki hit, stvarajući atmosferu zajedništva i nostalgije prisjećanja na neka prošla vremena starijih generacija Kakanjaca i gostiju iz drugih bh. gradova.

Oduševljenje se moglo osjetiti u zraku, a energija koju su i bend i publika dijelili činila je ovaj koncert posebnim i nezaboravnim događajem za sve prisutne koje je prije nastupa Zabranjenog pušenja svojim izvedbama zagrijala Emina Bajtarević, ali i kakanjski Kick band i Hana Talić.

U sklopu manifestacije Kakanjski dani proteklih dana su nastupali Denial Ahmetović i Amel Ćurić, a nakon Zabranjenog pušenja i večerašnjeg koncerta sutra će na glavnom stageu nastupati Kakanjac Amar Jašarspahić Gile.