Olivia Rodrigo
46

Ova 19-godišnjakinja favorit je na dodjeli Grammyja, dominira u čak pet kategorija

I. B.
Olivia Rodrigo ovogodišnje je favorit na dodjeli muzičkih nagrada (Foto: Instagram)
Olivia Rodrigo ovogodišnje je favorit na dodjeli muzičkih nagrada (Foto: Instagram)
U noći sa nedjelje na ponedjeljak, održat će se prestižna dodjela muzičkih nagrada Grammy, a poznato je i da je jedna mlada zvijezda apsolutni favorit među nominiranima.

Sudeći prema ovogodišnjim kladionicama ovogodišnji favorit je Olivia Rodrigo, 19-godišnjakinja koja se nalazi na samom vrhu u ukupno 5 kategorija, od kojih su čak njih tri one najprestižnije.

Oliva i njena pjesma "Drivers License" na prvom su mjestu za ploču godine, pjesmu godine, najboljeg novog izvođača, najbolju pop solu izvedbu i najbolji pop vokalni album.

Olivia je prva u čak pet kategorija
Olivia je prva u čak pet kategorija

Inače, spomenuta pjesma koja je premijerno predstavljena u januaru 2021. postala je hit na TikToku, a trenutno ima preko 359,6 miliona pregleda.

Zvijezda "High School Musicala" nalazi se na drugom mjestu u kategoriji za album godine sa svojim albumom "Sour", odmah nakon albuma Bille Eilish te na drugom mjestu za najbolji muzički spot za pjesmu "Good 4 U".

Olivia koja je karijeru započela kao Disney zvijezda, prepoznatljiva je među tinejdžerima, a čini se da bi upravo ona mogla ponoviti slavu Billie Eilish koja je prije dvije godine pokupila čak četiri velika priznanja - za pjesmu i ploču godine, album godine i najboljeg novog izvođača.

Inače, kada bi osvojila ova priznanja, Rodrigo koja je početkom februara prema Billboardu proglašena ženom godine, bila bi tek treća najmlađa izvođačica nagrađena istima.