Zbog zloglasnih zabava
9

P Diddy je još prije 25 godina predvidio današnje optužbe: "Vjerovatno će me hapsiti"

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Dok je Sean Diddy Combs u fokusu svjetske javnosti nakon hapšenja i optužbi o trgovini ljudima i seksualnom zlostavljanju, isplivala je njegova šala od prije 25 godina kad je "predvidio" da će biti uhapšen.
U intervjuu od prije dvije decenije, 54-godišnji muzički mogul govorio je o svojim zloglasnim bijelim zabavama, na koje su dolazile poznate ličnosti uključujući Jay-Z-ja, Jennifer Lopez i Leonarda DiCaprija.

Ovi događaji, koji su se održavali u njegovim luksuznim vilama širom svijeta, navodno su se pretvarali u divlje zabave pune alkohola.

Govoreći u videu 1999. godine, Diddy koji sada čeka suđenje po optužbama za seksualnu trgovinu i druge zločine, rekao je novinaru: "Neće mi dati čak ni dozvolu za zabave. Ne žele da više pravim zabave".

"Ali nećemo stati. Nastavit ćemo da se zabavljamo, okupljajući ljude iz svih sfera života. Prekidat će zabave i zaustavljati ih. Vjerovatno će me hapsiti, radeći različite lude stvari, samo zato što želimo da se dobro provedemo", kazao je.

U intervjuu za Entertainment Tonight, Diddy je tvrdio da su njegove zabave rušile rasne i generacijske barijere. Na pitanje o popularnosti njegovih partyja, prokomentarisao je: "Mislim, to je kul. Ne čini da se osjećam posebno. Ne čini da se osjećam kao bolja osoba. Samo se osjećam kao da znam kako organizovati zabavu".

Svježi detalji o Diddyjevim zloglasnim zabavama objavljeni su na sudu prošle sedmice, gdje je muzičkom mogulu odbijena kaucija uprkos tome što je ponudio ogromnih 50 miliona dolara.

U optužnici koja je objavljena u utorak ujutro, federalni tužioci navode da su Sean Diddy Combs i njegovi saradnici prijetili, zlostavljali i prisiljavali žene i druge oko njega "da ispune njegove seksualne želje".

Niz optužbi u tužbama protiv Combsa datira još od 1990-ih, kada je osnovao vlastitu izdavačku kuću Bad Boy Records, a među njima je i silovanje 17-godišnje djevojke.