Od 27. do 29. juna
11

Pet vrhunskih nastupa koje ne biste trebali propustiti na ovogodišnjem Mostar Summer Festu

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Ukoliko se još uvijek niste odlučili za odlazak na Mostar Summer Fest, organizatori ovog muzičkog događaja navode pet nastupa zbog kojih biste ipak trebali doći.

Ovogodišnje izdanje Mostar Summer Festa počinje 27. juna, a trajati do 29. juna na dobro poznatoj lokaciji SC Kantarevac.

"Čeka se cijelu godinu, a mine u tri (uvijek prekratka!) ljetna dana... MSF dođe kao san ljetne noći. Koga stići poslušati i pogledati na festivalu? Sve do jednoga, a sljedećih pet izvođača obećava izvedbe koje bi se godinama mogle prepričavati. Zato ih nemoj propustiti ni pod razno", naveli su.

M.O.R.T.

Tvrdi su i žestoki, a iz 2023. godine donose svjež materijal. Toliko su puni vjere u svoju muziku da se nisu libili album karijere nazvati "Samo hrabro i bezveze". Nabrijani Sinjani dolaze na vreli Mostar Summer Fest po prvi put. Zvuči kao dobitna kombinacija za fantastični punk nastup.

Zoster

U posljednje su vrijeme kritičari isticali da je Zoster postao najbolji kad je izbacio album "Najgori". Taj hvalospjev ništa ne kazuje o Zosteru, koliko o kritičarima da su prespavali prvih dvadesetak Zosterovih godina. To je zato što je Zoster oduvijek najbolji, bez greške i svih pet albuma su remek-djela. Mostar je njihovo napajalište, njihov dnevni boravak, trpezarijski stol, fotelja, igralište iza zgrade, zidić, njihova vjera i hram. Tu su domaći, tu su svoji na svom, zato je svaki Zosterov mostarski nastup duhovni nivo iznad.

Mimi Mercedez

Publika je željezo, Mimi je kovač, nastupi su vrući, Mimi to kuje bez edita, bez cenzure. Laka na jeziku, a tvrda na rim, Mimi ubija nastupom. Velika žena i velika performerica. Teška kategorija. Nastupi su joj ozbiljan lom i raspašoj, žurka koja se ne zaboravlja.

Matija Cvek & The Funkensteins

Ko još ne zna za Matiju Cveka? On je novo veliko kantautorsko ime u nastajanju, vlasnik dva albuma inteligentnog popa i tvorac možda najvećeg hita u Hrvatskoj u zadnjih petnaestak godina - "Trebaš li me'". U naponu je stvaralačke i koncertne snage, usto, pravi zagrebački džentlmen.

Urban&4

Što reći o muzičaru koji i nakon tridesetak godina karijere radi svoje najbolje pjesme? Takva je elegična pastorala "Blijeda u proljeće", jedan od najdivnijih lirskih momenata prebogate Urbanove karijere: ''Blijeda u proljeće, oči snene, oči duboke, suton isparava pred nama, a krhotine dana, tjeraju život na još jedno čudo'.' Uživajmo u Urbanu kad ga imamo, on je čudo.