Šest godina od smrti
52

"Pijani turisti, bakljade, probe": Ovog vikenda slavlje u čast Olivera Dragojevića, ali nisu svi oduševljeni

N. O.
Foto: Facebook/Trag u beskraju
Foto: Facebook/Trag u beskraju
Ovog vikenda održava se manifestacija "Trag u beskraju" kojom se već šestu godinu zaredom odaje počast Oliveru Dragojeviću. Međutim, ove godine nisu svi oduševljeni, a posebno je pažnju privukao komentar bivše hrvatske voditeljice.

Naime, manifestacija "Trag u beskraju" započela je u četvrtak koncertom na trajektu nazvanom upravo po Oliveru. Na koncertu su nastupili Ante Gelo, Jure Brkljača i Dino Petrić uz bend, a zbog kvara motora put od Splita do Vele Luke trajao je cijeli dan.

Glavni događaj manifestacije je koncert na rivi u Veloj Luci u ponedjeljak gdje će nastupiti Zorica Kondža, Jelena Rozga, Petar Grašo, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Giuliano, Martin Kosovec, Antonio Serrano, Daniele di Bonaventura uz Simfonijski orkestar.

Premda se već šestu godinu zaredom slavi stvaralaštvo legendarnog hrvatskog pjevača - nisu svi komentari pozitivni. Posebnu pažnju je privukao komentar hrvatske voditeljice Ecije Ivušić Belošević koja se požalila na to u šta se ova manifestacija pretvorila.

"Baš me zanima koliko bi, da se pitalo Olivera, ovo sve njemu bilo super... Pijani turisti, bakljade, razglasi i probe usred noći, barikade po čitavoj Luci, privatni interesi itd., itd. Koncert u čast velikog Olivera ili obijesno feštanje na račun Oliverove smrti?", napisala je na Instagram storyju.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

Slični komentari mogli su se čuti nakon višesatnog kvara trajekta "Oliver", zbog čega je 340 putnika ostalo zaglavljeno u Korčulanskom kanalu.

"Parada pijanstva i kiča. Ovo je najmanje šta bi Oliver tija. Toliko samozatajan, svoj, jednostavan, sve ovo kontra onog šta je on bija", "Užas ovo svake godine gore i gore", "Legenda Oliver poslao znak da ne želi taj "cirkus"! Nikad nije volio niti želio takvo nešto!", "Cirkus radite, Oliver bi vas sve vragu posla", pisali su u komentarima na društvenim mrežama.

Podsjetimo, umjetnički projekat "Trag u beskraju u čast legende regionalne muzičke scene Olivera Dragojevića održava se već šestu godinu zaredom, a kojim se posthumno odaje počast njegovom radu i ostavštini.