Najavio i novi album
0

Pjevač Alen Hrbinić Rossi objavio spot za pjesmu "Ne budi me"

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Pjevač Alen Hrbinić Rossi predstavio je svoju novu pjesmu pod nazivom "Ne budi me", a koja ujedno najavljuje i izlazak albuma.

Muzika i tekst djelo su Asima Haračića, dok miks i produkciju potpisuje Džemo Novaković. Na pjesmi je radila vrhunska ekipa muzičara koju čine Edo Krilić, Daria Hodnik, Asim Haračić, Dado Marinković, Džemo Novaković-Bass.

"Priđi mi polako, kada zora svane, jer sve mi se čini, da su manje rane. Kad me kiša budi, nisam onaj stari, premalo je riječi da se nešto slavi", pjeva u novoj pjesmi Alen Hrbinić koji nastupa pod umjetničkim imenom Rossi.

Spot, koji je sniman u Sarajevu, režirao je Anis Mujanović, a u njemu se, pored Alena Hrbinića, pojavljuje balerina Ivona Spahić.

"Svaka nova pjesma je korak naprijed u karijeri, a izdavanje albuma je nešto za što živim. Nadam se da će moje pjesme naći put do publike u BiH, ali i širom regiona. Izdavač je Hayat Production sa kojim sarađujem već dugi niz godina, a uskoro ćemo znati više detalja oko promocije novog albuma", kaže Alen Hrbinić Rossi.

Pjevač će u narednom periodu učestvovati na nekoliko festivala, a prvi u nizu je Makfest u Štipu u Makedoniji, koji se održava 25. oktobra.