Grupa Maneskin
25

Pobjednici Eurosonga objavili novu pjesmu "Mammamia" koja je već postala hit

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanska grupa Maneskin, pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga, objavila je novu pjesmu "Mammamia", koja će, sudeći prema broju pregleda na YouTubeu, biti veliki hit.

Nova pjesma Maneskina u svega nekoliko dana prikupila je oko dva miliona pregleda, a da bi pjesma zvučala surovije i žešće, snimljena je uživo.

"Mammamia" je prva pjesma ove grupe nakon pobjede na Eurosongu, a članovi benda pjesmu su već zapjevali uživo, i to u Berlinu.

Popularnost pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem su se predstavili pjesmom "Zitti E Buoni", i dalje raste. Nakon hitova "I Wanna Be Your Slave" i "Beggin", koji su mjesecima bili unutar top deset singlova na top-listama širom svijeta, grupa je publici pripremila nešto novo.

Maneskin je talijanski rock band koji čine pjevač Damiano David, basistica Victoria de Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio. Ovaj četveročlani band je ubrzo nakon Eurosonga postao globalni fenomen te jedan od najslušanijih bendova posljednjih nekoliko mjeseci na streaming servisima.