Pozvali vlast
661

Pokrenuta peticija da se sredstva za novogodišnji koncert u Sarajevu preusmjere ka poplavljenim područjima

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na web stranici onlinepeticija.com pokrenuta je peticija za preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima.

"Dragi sugrađani, u svjetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile dijelove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmjere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima", navedeno je.

Također je napisano da bi sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla biti ključno korištena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni.

"Umjesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmjeravanjem tih sredstava tamo gdje su trenutno najpotrebnija. Vjerujemo da ćemo kroz ovakav čin pomoći zajednicama da se što prije oporave", objavljeno je.

Naveli su i kako smatraju pogrešnim razmišljati o tome da se ovo moglo desiti bilo kome, jer smo mi jedno tijelo, jedna država.

Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem.

"Pozivamo sve koji dijele ovo mišljenje da potpišu peticiju i podrže ovu inicijativu. Vaš glas može napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni ovim prirodnim katastrofama. Budimo solidarni i pokažimo da Sarajevo i cijela država uvijek stoje uz svoje ljude", objavljeno je.

Peticiju koju je dosad potpisalo više od 1.000 građana možete pronaći ovdje. Kao što je poznato, najavljeno je da će na dočeku Nove godine u Sarajevu nastupiti Severina i Adi Šoše.