Nastup dua Adriatique
28

Posljednje informacije koje trebate znati pred večerašnji spektakl u Titovoj ulici

D. J.
Foto:  Adnan Lingo
Foto: Adnan Lingo
Sarajevo je ponovo spremno za noć ispunjenu magijom, najboljim zvukom i svjetlosnim spektaklom. Garden of Dreams vas poziva na još jedno nezaboravno putovanje na Titovoj ulici, ispred Vječne vatre, uz Adriatique i vrhunski lineup podrške.

Ovaj događaj, koji je već postao tradicija posljednje noći Sarajevo Film Festivala, donosi spoj historije i moderne kulture, pretvarajući centralnu ulicu Sarajeva u najveći plesni podijum na otvorenom. Prošle godine, Artbat je oživio Titovu ulicu, a ove godine se očekuje još veći spektakl s Adriatique, svjetski poznatim DJ duom koji će rasplesati više od 40 hiljada ljudi.

Publiku očekuje i niz iznenađenja, uključujući nastupe regionalnih legendi elektronske scene After Affair, Fedje Knajdla, i mlade DJ-ane Sage, koja će po prvi put nastupiti u Sarajevu. Također, audio-vizuelni show činit će razni efekti, svjetla, ali i 3D mapping koji će doslovno oživjeti historijski spomenik Sarajeva.

Ulazi se otvaraju u 17:55, a mi preporučujemo rani dolazak kako biste u potpunosti uživali u spektakularnom vizualnom showu koji vas čeka. Glavni ulaz je na raskrsnici Titove i Radićeve ulice, dok su ostali ulazi iz ulice Dalmatinska i ulice Kulovića. VIP ulaz je iz Mula Mustafe Bašeskije, gdje ćete svoje VIP karte zamijeniti za narukvice koje ćete nositi tokom cijelog događaja.

Ulaz je slobodan i otvoren za sve

Lokacija je osigurana i pripremljena za nezaboravno iskustvo. Uzduž Titove ulice postavljeni su barovi gdje će se prodavati bezalkoholna i alkoholna pića, a plaćanje će biti moguće isključivo u gotovini.

U saradnji s ProCredit bankom, na četiri lokacije postavljene su stanice za selekciju otpada i kante za reciklažu. Pored toga, svi one koji donesu 15 limenki ili čaša u reciklažni prostor, dobijaju piće gratis.

Molimo sve posjetitelje da poštuju ovaj jedinstveni prostor i pridruže se našim green inicijativama. Kako bismo osigurali sigurno i ugodno iskustvo za sve, strogo je zabranjeno unositi pića u PVC-u, limenkama ili staklenim bocama, kao i druge predmete poput dezodoransa, parfema, hladnog oružja ili pirotehnike. Poštujte mjere sigurnosti, osoblje i policiju kako bi događaj prošao u najboljem redu.

Izmjena saobraćaja

Zabrana saobraćaja u lijevoj saobraćajnoj traci dozvoljenog smjera kreranja u ulici Maršala Tita na dijelu od semaforskog uređaja (kod spomenika Vječna Vatra) do ulice Pruščakova i dijela trotoara sa lijeve strane saobraćajnice, dok preostali dio kolovoza i trotoara ostaje slobodan za saobraćaj za period od dana 21.08.2024. u vremenu od 18:00 do dana 24.08.2024. u vremenu do 15:00 sati – montaža/demontaža mobilijara za koncert.

Potpuna zabrana saobraćaja za učesnike u saboraćaju, te posjetioce događaja, stanare i vlasnike pravnih i fizičkih objekata smještenih u zoni izmjene režima saobraćaja u ulici Maršala Tita na dijelu od objekta Vječna Vatra do ulice Radićeva u periodu od dana 23.08.2024. od 15:00 sati do 24.08.2024. godine do 05:00. Dana 23.08.2024. zabranjuje se saboraćaj i parkiranje vozila u ulicama Kaptol Ćemaluša.

Ova noć nije samo još jedan događaj; ona je proslava muzike, umjetnosti i ljubavi prema Sarajevu. Pridružite nam se u stvaranju magije koja će preplaviti centar grada i ostaviti trag na sarajevskoj kulturnoj sceni. Spremite se za noć koja će se pamtiti i koja će još jednom potvrditi Sarajevo kao ključnu destinaciju na mapi svjetskih kulturnih i zabavnih događaja. Ulaz je slobodan i otvoren za sve. Dream On!