Svestrani umjetnik
32

Poznat prvi takmičar 69. izdanja Eurosonga: Theo Evan predstavljat će Kipar u Baselu

L. R.
Theo Evan (Screenshot/Youtube)
Theo Evan (Screenshot/Youtube)
Iako će se naredno izdanje Eurosonga održati u maju 2025. godine, Kipar je odlučio objaviti ime svog predstavnika.

Kako navodi zvanični portala Eurosonga, riječ je o mladom svestranom umjetniku Theu Evanu, kojem će ovo biti prvi put da se pojavljuje na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

"Pjevač i plesač od svoje sedme godine te tekstopisac od tinejdžerske dobi, put Thea Evana do Eurosonga bit će najnovije poglavlje u priči o umjetniku koji je oduvijek imao svoju strast prema muzici", napisali su.

Još kao dječak počeo se baviti plesom, pjevao je u školskom zboru i nastupao u raznim predstavama i talent emisijama Kipra, gdje je često osvajao nagrade i priznanja.

Dalje navode da je diplomirao na The English School u Nikoziji te da se nakon toga preselio u SAD kako bi studirao muziku napoznatom Berklee College of Music u Bostonu.

Svoj prvi singl "The Wall" objavio je 2021. godine, nakon čega su uslijedile pjesme "Burn Us Down", "So Cold", "Save Me From Myself" i "Dark Side". Međutim, pjesma kojom će predstaviti Kipar naredne godine, još uvijek nije objavljena.

Inače, ovo će biti 41. put da Kipar takmiči na Eurosongu, a najbolji rezultat zemlja je ostvarila 2018. godine, kada je Eleni Foureira s pjesmom "Fuego" osvojila drugo mjesto.

Podsjećamo, nakon ovogodišnje pobjede Nema s pjesmom "The Code", Švicarska će biti domaćin 69. izdanja Eurosonga. Takmičenje će se održati u St. Jakobshalleu u Baselu. Polufinalne večeri održat će se 13. i 15. maja, a veliko finale zakazano je za subotu 17. maja.