Emotivni trenuci
44

Princ tame ušao u historiju rocka: Ozzy Osbourne primljen u Kuću slavnih rock and rolla

A. Ć.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
U subotu je legendarni Ozzy Osbourne, poznat i kao Princ tame, primljen u Kuću slavnih rock and rolla, što je izazvalo ovacije među 20.000 prisutnih obožavatelja.

Osbourne je izrazio duboku zahvalnost svojim odanim fanovima, koji su ga pratili kroz sve godine njegove karijere.

"Moram istaći koliko sam sreće imao što sam mogao svirati s nekim od najvećih gitarista, bubnjara i basista na svijetu, od kojih su mnogi večeras ovdje. Međutim, želim posebno pomenuti Randyja Rhoadsa. Da nije bilo njega, mislim da ne bih bio ovdje danas", dodao je Ozzy.

Tokom obraćanja prisjećajući se svog preminulog saradnika koji je imao ključnu ulogu u njegovom uspjehu nakon izlaska iz Black Sabbath-a 1979. godine. Rhoads je, nažalost, tragično izgubio život 1982. godine u dobi od samo 25 godina.

"Želim se zahvaliti svima koji su glasali za moj ulazak u ovu prestižnu instituciju kao solo umjetnik. Hvala vam od srca", izjavio je Osbourne prilikom primanja nagrade koju mu je uručio glumac Jack Black.

Kuća slavnih rock and rolla, smještena u Clevelandu, služi kao muzej koji dokumentuje bogatu historiju rock muzike, odajući počast ključnim ličnostima koje su oblikovale ovaj muzički žanr.

Da bi se postao član, umjetnici moraju imati najmanje 25 godina od svog prvog službenog izdanja.