Veliko interesovanje
25

Rasprodat februarski koncert Rundeka u Sarajevu, zakazan još jedan nastup

L. K.
Krajem 2019. godine najavljen je nastup Darka Rundeka u sarajevskoj Slogi, a organizatori sada javljaju da je koncert u potpunosti rasprodat, kao i da su zbog velikog interesovanja odlučili zakazati dodatni nastup dan ranije (13. februara).
Darko Rundek je jedan od najutjecajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni već više od 40 godina. Karijeru je započeo u legendarnom novotalasnom zagrebačkom bendu Haustor sa kojim je objavio četiri albuma. Nakon raspada Haustora, 1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi muziku za pozorišne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album Apokalipso kojim kreće izvanredna solo karijera sačinjena od deset studijskih i živih albuma.

Veliki muzičar u Sarajevu će nastupati dva dana zaredom, a ulaznice za koncert 13. februara moguće je kupiti u klubu Cinemas Sloga, biletarnicama BKC i Plato Skenderija te u prodajnoj mreži i online prodaji portala Kupikartu.ba. Rezervacija stolova je moguća samo kupovinom 4 ulaznice u klubu Cinemas Sloga.