Slavlje 10. augusta
79

San dug 25 godina: Četvrtina stoljeća uz legendu elektronske scene imena Bonjasky

N. O.
Ovo je priča o 25 godina legendarne karijere, ispunjene snovima, strastima i izazovima. Bonjasky, ime koje je sinonim za elektronsku muzičku scenu u Bosni i Hercegovini, je utjelovljenje upornosti i posvećenosti.

U četvrt stoljeća, odbijao je odustati, nastavljajući raditi ono što voli, jer je izabrao upravo taj put zbog strasti i istinske ljubavi prema muzici. Svaki ispunjeni san, svaki ritam, svaka noć pod zvijezdama u Garden of Dreams postoji zahvaljujući njemu. Naš grad i regionalna elektronska scena ne bi bili isti bez Bonjaskyja.

Slavlje za još 25 godina

Za ovaj jubilej, Sarajevo mu poklanja ono najvrijednije – prepun krov zgrade Svjetlosti, a on nama noć koja će ući u historiju i posebno krojen šestosatni set. U ovom intervjuu, Bonjasky je govorio o svojim najvećim uspjesima, teškim trenucima koji su oblikovali njegov put, snovima koje je sanjao, ostvario i onima koje će tek odsanjati. I dok slavimo 25 godina, zajedno sanjamo o još 25 koje slijede.

Najljepši snovi su oni koji se ostvare

Ova noć na krovu zgrade Svjetlosti nije samo još jedan nastup, već priznanje za sve što je Bonjasky postigao, i za sve one trenutke kada je svojim zvukom mijenjao noći i stvarao uspomene.

"Počeo sam se baviti ovime iz ljubavi prema muzici, i sve se dešava sa nekom dozom neočekivanosti, ali znam samo da ću nastaviti raditi ovo što volim još 25 godina", kazao je.

Njegova poruka je jasna: snovi su najljepši kada se ostvare, a on svoje sanja već 25 godina. Saznajte šta je još otkrila legenda regionalne elektronske scene klikom na link.

"Pridružite nam se na krovu zgrade Svjetlosti, 10. augusta, na slavlju koje ne smijete propustiti. Nabavite ulaznice na www.kupikartu.ba i pripremite svoje plesne cipele za noć koja će biti nezaboravna", poručuju organizatori.

Neka ovo bude noć za pamćenje, noć koja slavi snove, muziku i čovjeka koji je to omogućio.