Od 11. oktobra
0

Sarajevska filharmonija otvara treću sezonu "KoncertiDA"

N. C.
U župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u petak, 11. oktobra u 19:00, koncertom "Raznovrsnost" u izvedbi Gudačkog orkestra Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom maestra Darija Vučića započet će treća sezona "KoncertiDA".

Na programu će biti osam novih skladbi bosanskohercegovačkih skladatelja: Moamera Balihodžića, Ivana Dujmovića, Aide Jažić, Dražana Kosorića, Dine Rešidbegovića, Tonija Toplana, Darija Vučića i Danijela Žontara koje su napisane upravo za ovaj koncert te će sve doživjeti svoju praizvedbu. Na koncertu će nastupiti solistica Vedrana Šimić, sopranistica.

Nova, treća po redu, sezona KoncertiDA ponudit će devet koncerata u razdoblju od listopada 2024. do lipnja 2025. Kao i prijašnjih godina ulaz na sve koncerte je besplatan.

Projekt župe Novo Sarajevo realizira uz pomoć: Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, JP BH Pošta dok su medijski pokrovitelji: Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba.

Za novu sezonu Amra Toska izradila je logotip KoncertiDA koji se sastoji od notnog crtovlja na kojemu se nalazi stilizirana rozeta iz crkve Presvetog Trojstva oko kojega je naziv projekta.