Uz prateći spot
3

Sarajevska pjevačica Neyra predstavila je novu pjesmu "Breakup Cake"

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Neyra je bosanskohercegovačka pjevačica i tekstopisac. Odrasla je u Sarajevu, sanjajući od ranog djetinjstva o tome da podijeli svoj glas sa svijetom.

Kao dijete, Neyra je učila svirati flautu u Muzičkoj školi u Sarajevu i pohađala solo časove pjevanja i klavira, a u slobodno vrijeme je sama naučila svirati ukulele i gitaru. Kao tinejdžerka otkrila je duboku strast prema pisanju pjesama. Iako je odlučila da završi Bachelor iz oblasti informacionih tehnologija, Neyra je nastavila posvećivati svoje vrijeme i energiju svojoj muzičkoj karijeri.

Sa 22 godine, Neyra je počela dijeliti svoju muziku sa svijetom. Njena prva dva singla, "Angel’s Daughter" i "Sunflower", objavljena su 2023. godine. Radost koju je pronašla kroz ovaj kreativni proces motivisala ju je da stvara još više, što je dovelo do nastanka njenog prvog EP-a: "When Sweet Things Become Bitter.

"Ovaj projekat, koji je napisala zajedno sa Livinom Tanović, je konceptualni EP koji prati vezu od njenog slatkog početka do njenog gorkog kraja. Izdaje ga sarajevska izdavačka kuća Rekord. Pjesma "Breakup Cake" je kamen temeljac cijelog projekta i služi kao glavni singl za EP.

Neyra je opisuje kao "gorko-slatku" jer govori o kontradikcijama i nepredvidivosti života. Torta, koja je trebala simbolizirati slavlje, sada predstavlja tužan kraj jedne prelijepe priče. Ovo je njen prvi veliki projekat, ali sigurno ne i posljednji. Neyra se raduje izvođenju ovih pjesama uživo i nastavku pisanja novih priča na tom putu.