Trebao nastupiti večeras
307

Saša Matić otkazao koncert u Banjoj Luci zbog tragedije koja je zadesila BiH usljed poplava

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pjevač Saša Matić večeras je trebao održati koncert u Banjoj Luci, međutim, iz njegovog tima su saopćili da će ovaj nastup biti otkazan.

"Zbog novonastale tragične situacije u Bosni i Hercegovini, na području Jablanice, otkazujemo večerašnji koncert u Banjoj Luci na gradskom trgu", saopšteno je.

Podsjetimo, usljed poplava samo u Jablanici stradalo je 14 osoba, a ogromne štete zabilježene su u Hadžićima, Konjicu, Jablanici, Kiseljaku i Fojnici.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, nakon održane današnje hitne sjednice povodom katastrofalnih poplava koje su zahvatile dijelove Federacije BiH, proglasila je stanje prirodne nesreće.

Tim povodom brojne poznate ličnosti iz BiH su pozvale na pomoć pogođenim područjima, a među njima su bh. oskarovac Danis Tanović, reditelj Srđan Vuletić, glumica Nadine Mičić, pjevačice Ilma Karahmet, Džejla Ramović, reper Jala Brat, modni dizajner Marko Feher, ali i influenseri poput Roberta Dacešina, Mirze Mustafagića te Hane Hadžiavdagić.

Udruženje Pomozi.ba otvorilo je humanitarni broj za unesrećene u poplavama u našoj zemlji. Pozivom na 17039 donirate 2 KM.