Humani gest
1

Sav prihod od koncerta Darka Lazića, Zere i Nuccija u Ljubuškom bit će uplaćen za pomoć BiH

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Nastupi Darka Lazića, Zere i Nuccija održat će se u petak, 11. oktobra u Ljubuškom, a cijela zarada bit će uplaćena za pomoć žrtvama poplava u BiH.

Vremenske nepogode koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu protekle sedmice dovele su do otkazivanja ili pomjeranja više događaja, a organizatori muzičkog spektakla u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom odlučili su se za humanu gestu.

"Prizori iz mjesta pogođenih razornim poplavama duboko su nas potresli te smo nakon konsultacija sa izvođačima odlučili ne otkazati koncert 11. oktobra u Ljubuškom, već naprotiv, njegovim održavanjem prikupiti značajan iznos sredstava i na taj način pomoći unesrećenima. U ime svih uključenih u organizaciju i izvođača Darka Lazića, Marine Pezerović Zere i Igora Panića Nuccija te njihovih timova, upućujemo najiskrenije izraze saućešća porodicama poginulih", naveli su predstavnici organizatora Epic Events Ljubuški.

Foto. Press
Foto. Press

Zera, Nucci i Darko pozvali su svoje pratioce da se uključe u akciju prikupljanja pomoći i doniraju sredstva pozivom na humanitarne brojeve te su još jednom pozvali sve ljubitelje njihove muzike da im se pridruže na koncertu.

"Ljudi, dođite u što većem broju, treba biti human, čekamo vas u dvorani u Ljubuškom 11.oktobra", rekao je Darko Lazić u videu objavljenom na društvenim mrežama.

Sredstva će biti uplaćena na račun udruženja Pomozi.ba koje je postalo sinonim za humanitarni rad u proteklom periodu.

Ulaznice za koncert dostupne su putem sistema entrio.ba i entrio.hr, kao i na fizičkim prodajnim mjestima u Ljubuškom, Čitluku, Čapljini, Grudama, Mostaru, Posušju, Širokom Brijegu, Vrgorcu, Metkoviću i Makarskoj.

Podsjećamo, novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, a Crveni krst u FBiH također je otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 - ASA Banka d.d. Sarajevo.