Posebna noć
4.5k

Sedini Muhibić se ostvarila želja da nastupi s Hankom Paldum: Ona mi je velika podrška

I. S.
Sedini Muhibić ostvarila se velika želja - nastupila je s legendarnom Hankom Paldum na Baščaršijskim noćima. S njom smo razgovarali o njenom zdravstvenom stanju te reakcijama nakon izvedbe.

"Razboljela sam se kako je krenula pandemija koronavirusa i došlo je do komplikacija. Bila sam skoro tri godine u bolnici. Ovo je zapravo treća godina kako sam bolesna. Imala sam problema sa srcem i ostalim organima. Morala sam ići u inostranstvo. Bila sam u Turskoj i Švicarskoj i ustanovljeno je da je to sve od COVID-a", započela je.

U Švicarskoj se ohrabila kada je vidjela pacijente. Shvatila je da su ti ljudi isti kao ona, tj. da imaju iste simptome.

"Poželjela sam da budem više vani nego u bolnici. Moje zdravstveno stanje je nepromijenjeno. I dalje imam problema s temperaturama i bakterijama u krvi", kazala je.

Njena doktorica je Meliha Čengić - Hadžović je 2020. proglašena ženom godine. Sedina je proglašena kraljicom inspiracije, hrabrosti i istrajnosti.

"Na toj večeri Hanka je stupila u kontakt s mojom doktoricom Melihom Čengić - Hadžović. Preko nje mi je slala videoporuke, poklone, nudila pomoć itd. S obzirom na to da poslije Švicarske nisam ozdravila, preselila sam se blizu bolnice da budem sigurnija kada dobijem temperaturu i onesvijestim se. Ne želim da baš uvijek budem u bolnici nego da me puste čim sam bolje", rekla je.

Mnoge poznate ličnosti pomažu Sedini u ozdravljenju, a među njima su Hanka Paldum, Edin i Amra Džeko... Kada je bila u bolnici, počela je snimati covere pjesama. Ubrzo su joj se mnogi muzičari javili te im je obećala da će pjevati zajedno kad izađe.

"Neke želje bile su posebne, a to su Halid Bešlić, Hanka Paldum i Doris Dragović. Kada su nastupali Halid i Doris, ležala sam u bolnici. Na dan Halidovog koncerta sam dobrovoljno izašla kako bih bila u publici", kazala je.

Jučer joj se napokon ostvarila želja da nastupi s Hankom. Doktor i doktorica su sve vrijeme bili pored scene.

"U publici je bila i medicinska sestra. Kod sebe sam imala lijekove. Osjećala sam se sigurno. Vraćam se u život. Snagom uma pokušavam raditi stvari koje volim i zadovoljavam se sitnicama. Hanka mi je velika podrška što se tiče zdravstvenog stanja", rekla je.

Sedina kaže da joj finansijska pomoć nije potrebna. Trenutno ima problema s pronalaskom lijeka. Kao što je spomenula, Hanka joj, pored bračnog para Džeko, mnogo pomaže. Najizglednija opcija je da će liječenje nastaviti u Italiji.