I ona je iznenađena
84

Severinina pjesma iz 1999. je nevjerovatno popularna među tinejdžerima: Evo ko je "krivac"

N. O.
Posljednje Severinine nastupe obilježila je pjesma iz 1999. godine, hit "Ante", a i sama pjevačica se šokira njenom popularnošću kod tinejdžera.

Pjevačica je posljednjih dana nastupala u Slanom, na Krku, u Otočcu, Primoštenu, a prvi redovi na nastupima koje su uglavnom činili tinejdžeri posebno glasni su bili pjevajući jednu pjesmu.

Riječ je hitu "Ante" koji je bio dio albuma "Ja samo pjevam" iz 1999. godine. I sama pjevačica je bila prilično iznenađena reakcijom publike, koja većinom nije bila rođena u vrijeme objave pjesme.

"Može li mi neko od vas iz publike objasniti šta se dogodilo s 'Antom'? Jer ta je pjesma duplo starija od prvih redova u publici", napisala je Severina uz snimak s nastupa u Slanom.

Nakon toga uslijedio je nastup u Otočcu: "Misto radnje grad Otočac, svira Ante... i vodi se mrtva trka je l' bilo jače tu ili u Slanom...", a potom i u Privlaci gdje je još jednom publika uglas pjevala "Antu".

"Ante živi vječno", poručila je Severina.

Šta je zapravo razlog popularnosti ove obnovljene popularnosti pjesme? Društvena mreža TikTok.

@tres.tes

Ili ‘lives in my head rent free’ što bi se reklo @Severina #severina #severinaante #koncert #severinalive #livesinmyheadrentfree #nastupi

♬ original sound - Tes
Na njoj se mogu pronaći hiljade objava tinejdžera koji se snimaju uz pjesmu, a popularnosti je doprinio i show "Tvoje lice zvuči poznato" gdje ju je izveo jedan od takmičara.

"Sve je u životu prolazno, ali tekst Severininog 'Ante' ne zaboraviš nikad", navedeno je uz jedan od viralnih snimaka.