Koncert u Podgorici
53

Show koji se ne propušta: "Merlinomanija" sinoć zatresla Crnu Goru

N. C.
Foto: Željko Vidinović
Foto: Željko Vidinović
Sinoćnjim koncertom u rasprodanoj Areni u glavnom gradu Crne Gore, Dino Merlin je pokazao dominaciju te dokazao zašto se za njegove koncerte uvijek traži karta više.

Show koji se ne propušta je otvoren emotivnom numerom "Da šutiš", ali tišina je bila nemoguća u prisustvu energije koja je zapljusnula publiku. Više od dva i po sata, sarajevski muzički čarobnjak je držao publiku prikovanu za svaki ton, svaku riječ, dok su zajedno pjevali njegove hitove iz bogate karijere koja traje nekoliko decenija.

Osim sjajnog muzičkog performansa, koncert je bio obogaćen spektakularnom produkcijom, impresivnim svjetlosnim efektima i specijalnim efektima koji su već kod druge pjesme, "Kad si rekla da me voliš", dodatno podigli atmosferu kada su konfete u obliku srca "zapalile" publiku.

Koncert u Podgorici prvi je u našoj regiji nakon što je proteklog vikenda u rasprodanoj Olympiahalle u Minhenu ovaj bh. umjetnik probio regionalne granice i postao prvi izvođač s ovih prostora kojem je pošlo za rukom održati koncert u prestižnoj areni koja je ugostila neke od najlegendarnijih svjetskih imena, među kojima su Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, David Bowie, Bob Dylan, Elton John, U2, Nick Cave, ali i zvijezde mlađe generacije poput Beyoncé, Coldplay, Ed Sheeran, Justin Timberlake i drugih.

Turneja "Mi" nastavlja se u Areni Geneva u Švicarskoj 16. novembra, a potom u Uber Eats Music Hallu u Berlinu 29. i 30. novembra. Početkom decembra, Dino Merlin će nastupiti u Areni u Sofiji u Bugarskoj, zatim u Norrköpingu (7. decembra), Oslu (14. decembra) i Koldingu (21. decembra), dok će posljednji koncert u 2024. godini biti za novogodišnju noć u Dubrovniku, 31.12, u Hotelu Rixos.