Odlična atmosfera
60

Sjajnim koncertom grupe TBF završeno 10. izdanje festivala Music Zone u Sarajevu

L. R.
Foto: Tin Požarnik/Flyterior
Foto: Tin Požarnik/Flyterior
U prepunom paviljonu Music Zone, splitska šestorka iz benda The Beat Fleet (TBF), održala je koncert za pamćenje.

Mladen i ekipa su puna dva sata držali publiku u plesnom ritmu, redajući dobro poznate pjesme, od "Pozitivan stav", "Smak svita", "Uvik kontra", "Fantastična", "Veseljko" i brojnim drugim.

Neizostavni su bili i Mladenovi duhoviti komentari između izvođenja pjesama sa još duhovitijim tekstovima koji na jedinstven način kritikuju društveno-političku situaciju, a koji su odgojili generacije u proteklih, više od tri decenije.

Još jednom se potvrdilo ono što često čujemo na njihovim gostovanjima u Sarajevu, da su Split i Sarajevo slični po energiji i mentalitetu.

"Slični su u tome da su neposredni u komunikaciji, šaljivdžije, vole se družiti, dobro pojesti, popiti, zapjevati, konzumirati ljubav, jedni i drugi jednako jako volimo Jadransko more, Sarajlije možda i više jer vam nije pod nosom svaki dan", rekao je Mladen Badovinac.

Tokom osam dana jedinstvenog programa u Sarajevu, jer je Music Zone pozornica bila jedino od mjesta u gradu gdje su se održale svirke uživo, nastupili su još i Bombaj štampa, Elemental, Major, Shizif i Nindže iz haustora, Konvoj, Koza Mostra i ABBA Real Tribute Bend.