Priča o nesretnoj ljubavi
23

Španjolka Laura Marin objavila novu pjesmu "Stranice tvog dnevnika"

D. B.
Španjolka Laura Marin, koja je u BiH i regiji dobro poznata po svojoj ljubavi prema našim krajevima, ali i lijepom glasu, objavila je svoju novu pjesmu.

Laura je u junu predstavila svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom "Božija kćerka", a njeni fanovi nisu morali predugo čekati na njenu novu pjesmu, koja je ipak stigla neplanski. Pjesma govori o nesretnoj ljubavi.

"Dragi moji, moja nova pjesma, moja 'beba' je vani. Izuzetno sam sretna što konačno mogu dijeliti s vama ovaj projekt na koji radim mjesecima. 'Stranice tvog dnevnika+ sam napisala na proljeće prošle godine. Nisam imala u planu da je izbacim niti ništa slično. Imala sam potrebe da dajem riječima te komplikovane emocije koje sam doživjela. Voljela sam ga, ali znala da nije dobar za mene, da sam morala da ga ostavim. I ostavila sam ga, i s današnjom perspektivom odluka nije bila dobra, nego najbolja. Ali svaki put kad mi je trebalo, pjevala sam da sebe liječim. S mojim prijateljem i producentom Arturom sam razgovarala o tome kako volim aranžman od izvođača poput Imogen Heap, Grimesa ili Depeche Modea. Kad sam ga pitala šta misli da snimamo takvu pjesmu, oči su mu zasjale i znala sam da je to to. Ne znam odakle dolazi ta unutrašnja potreba da izbacim baš ovu, a ne neku drugu. To ne može da se objasni. Ponekad na naši najbliskiji neće razumijeti, ali neka pjesma hoće. Molim se da ova pjesma bude zagrljaj za svakog ko doživi te neugodne emocije koje i ja sam doživjela. Čekam vaše utiske. Voli vas vaša Laura", napiala je Marin u opisu svoje pjesme objavljene na videoservisu YouTube.

Podsjetimo, Laura je posjećivala regiju, a boravila je i u BiH gdje je bila gošća na koncertu Halida Bešlića.

Muziku i tekst za pjesmu "Stranice tvog dnevnika" napisala je sama, dok aranžman potpisuje Arturo Martinez.