Nastup sjajnih muzičara
14

Spektakularnim koncertom "Songs of Liberation" zatvoreni specijalni program Kultura na ulice i Sarajevo Fest

L. R.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024!, a u saradnji sa šestim izdanjem Sarajevo Festa, večeras je u prepunoj sali Narodnog pozorišta, izveden spektakularni koncert pod nazivom "Songs of Liberation".

Sjajna muzička ekipa u sastavu Marija Šestić, Narcis Zečić, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Amar Češljar i Adis Sirbubalo izveli su neke od najvećih hitova izvođača i grupa poput Boba Dylana ("Changing of the Guards"), Pink Floyda ("A Great Day For Freedom"), Davidea Bowiea ("Heroes"), Gila Scotta Herona ("Winter In America"), Rufusa Wainwrighta ("Going To A Town") i U2 ("Miss Sarajevo").

Ovo je ujedno bio koncert kojim je zatvoren ovogodišnji specijalni program NPS Kultura na ulice 2024! i šesto izdanje Sarajevo Festa.

Podsjećamo, šesto izdanje Sarajevo Festa, koje se ove godine održavalo pod temom "Sekularna!", okupilo je najbolje predstave u regionu, eminentne govornike i umjetnike iz cijelog svijeta.

O specijalnom programu NPS Kultura na ulice 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.