Izabrali pobjednika
0

Srbiju će na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu predstavljati Luke Black

L. R.
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Luke Black će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu koji će se održati u maju ove godine.

On je osvojio prvo mjesto nakon što je osvojio 10 bodova žirija i 10 bodova od glasanja publike.

Drugoplasirani je Princ i pjesma "Svet sa istoka" s najvećim brojem glasova publike i šest bodova od žirija.

Prema žiriju je najviše glasova osvojila Nađa s pjesmom "Moj prvi ožiljak na duši", zatim Luke Black "Samo mi se spava" i Filip Baloš s pjesmom "Novi plan drugi san".

Takmičenje "Pesme za Evroviziju" vodili su voditelji Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Stefan Popović, a u ovoj ulozi se prvi put našao i glumac Milan Marić. Stručni žiri su činili Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović, Coby i Aleksandar Saša Lokner kao predsjednik žirija.

Pobjednik je odlučen nakon što su sabrani glasovi publike i žirija koji su uračunati u jednakom omjeru - 50/50 posto.

Neki od najvećih favorita za pobjedu bili su upravo Luke Black s pjesmom "Samo mi se spava", Dzipsii s pjesmom "Greh", Zejna s pjesmom "Rumba" te grupa Hurricane koja se u predstavila u novom sastavu s pjesmom ''Zumi, Zimi, Zami''.

Večeras je u finalnoj večeri takmičenja za odlazak na Eurosong se borilo 16 takmičara: Stefan Shy, Princ, CHEGI & Braća Blues Band, Boris Subotić, Luke Black, Filip Baloš, Nađa, Empathy Soul Project, Frajle, Nadia, Filari, Gift, Hurricane, Džipsi, Zejna i Duo Grand.

Podsjećamo, Srbija će imati priliku nastupati u prvoj polufinalnoj večeri zajedno s predstavnicima Hrvatske, Latvije, Irske, Norveške, Portugala, Malte, Švedske, Moldavije, Švicarske, Izraela, Nizozemske, Finske, Azerbejdžana i Češke, a koja će se održati 9. maja.

Veliko finale ovog prestižnog muzičkog takmičenja bit će održano 13. maja.