Šta vi mislite?
42

Stručnjaci tvrde da je nastup Celine Dion na OI unaprijed snimljen: Identično zvučala na probi

L. R.
Celine Dion (Screenshot/Youtube)
Celine Dion (Screenshot/Youtube)
Milioni su bili oduševljeni nastupom dive Celine Dion na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ali muzički stručnjaci sada tvrde da je nastup bio unaprijed snimljen.

Budući da boluje od sindroma ukočene osobe zbog čega već nekoliko godina nema nastupe, muzička diva iznenadila je fanove povratkom na scenu ovog ljeta kada je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu odlučila otpjevati legendarnu pjesmu "Hymne A L'Amour" Edithe Piaf.

Ona je tom prilikom dobila ovacije, a čak je i francuski predsjednik Emmanuel Macron njen nastup okarakterisao kao "emocionalni vrhunac Olimpijskih igara".

Međutim, 56-godišnja pjevačica sada se suočava s tvrdnjama da je njen nastup bio unaprijed snimljen. Vijest o tome podijelile su francuske novine Liberation, nakon što su njihovi novinari razgovarali s nekoliko muzičkih stručnjaka.

Inženjer zvuka, koji je želio ostati anoniman tvrdi da je riječ bila o reprodukciji, koja se čuje od samog početka. Pijanist i muzičar Etienne Guereau također tvrdi da je to istina.

"Ono što smo čuli na TV-u bila je ispravljena reprodukcija", naveo je.

Osim izvora iz muzičke industrije, na Youtubeu se oglasio i muzičar pod nazivom "Wings of Pegasus", koji vjeruje da je nastup zvučao isto kao i proba. Rekao je da je problem u tome što je to tehnički nemoguće jer će pjesme često imati razlike čak i ako ih izvodi ista osoba.

Rediteljica Irene Taylor ranije je za medije otkrila kako su probe bile zaista zahtjevne jer se pjevačicino stopalo u jednom trenutku počelo grčiti, što je zahtijevalo i medicinsku skrb.

Podsjećamo, sindrom ukočene osobe je rijetka i neizlječiva autoimuna bolest, koja je pjevačici dijagnosticirana 2022. godine. Zbog toga je morala otkazati sve nastupe i prekinuti karijeru. Ranije je rekla da bolest uzrokuje poteškoće tokom hodanja i ne dopušta joj da koristi glasnice. Nedavno je otkrila da pet puta sedmično ide na terapije kako bi se osjećala bolje.