Ovu pjesmu svi znamo
57

Tijana Dapčević nije htjela snimiti hit koji ju je proslavio: Dva mjeseca su me uvjeravali

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Tijana Dapčević je u novom intervjuu otkrila kako su je saradnici dugo nagovarali da snimi pjesmu koja ju je na kraju proslavila.

Riječ je o pjesmi "Zemlja mojih snova" koju je objavila 2004. godine na istoimenom albumu.

"Kad mi je Dragan Brajović Braja odsvirao tu pjesmu na gitari, kad je otpjevao taj tekst... 'Šta je ovo, brzalica neka? Jesi li ti normalan? Ja sam pjevač. Meni treba neka monumentalna balada.' Kaže: 'Nećeš se ti, Tijana, od toga hljeba najesti. Ovo ti je hit, jedan kroz jedan.' Kažem: 'Ma kakvi, ne pada mi na pamet'", rekla je u podcastu Dragi Bravo.

Bila su im potrebna dva mjeseca da je nagovore da ipak snimi ovu pjesmu. Dalje je otkrila da ju je snimila u studiju čiji je vlasnik Srđan Čolić iz grupe Moby Dick, koja je krajem 1990-ih bila među najpopularnijim grupama na Balkanu.

"Doslovno sam ušla u gluhu sobu - capa, capa, zdravo, doviđenja, super i kao, treba snimiti i spot. Sad i spot treba snimati, pa zašto? Ova pjesma zaslužuje imati spot? OK, ako imate viška para, nikakav problem. Snimit ćemo i taj spot", rekla je.

Na kraju se zahvalila svojim saradnicima i navela da ne zna gdje bi sada bila da nije snimila spomenuti singl. Ona je 2007. godine objavila drugi album pod nazivom "Žuta minuta", a nakon toga se posvetila snimanju singlova.