Bešlić, Gibo, Loša i dr.
155

U Zenici se priprema koncert za pomoć stradalim u poplavama, nastupaju regionalne zvijezde

E. M.
Gradska arena "Husejin Smajlović" u Zenici
Gradska arena "Husejin Smajlović" u Zenici
Zeničanin sa zagrebačkom adresom, producent Tomislav Kašljević, odlučio je u Gradskoj areni Husejin Smajlović organizovat koncert "Niste sami" na kojem će nastupati regionalne zvijezde, a novac će biti usmjeren porodicama pogođenim katastrofalnim poplavama u BiH.

Tako će Kašljević za ovu priliku okupiti najveće bosanskohercegovačke i regionalne muzičke zvijezde kao što su Halid Bešlić, Gibonni, Bajaga, Plavi orkestar i druge, a planirano je da koncert bude održan 28. novembra.

Finansijski prihod s ovog koncerta namijenjen je kao pomoć nastradalima u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

"Kao i mnoge i mene je pogodila vijest prije svega o izgubljenim ljudskim životima, a onda i materijalnim dobrima u nezapamćenim katastrofalnim poplavama i prva misao mi je bila kako ja mogu pomoći. Došao sam na ideju da organiziram i produciram jedan spektakularan humanitarni koncert koji bi zainteresirao široke narodne mase koje bi s kupljenim ulaznicama pomogle u realizaciji ove ideje. Poslije par telefonskih poziva i razgovora s mojim prijateljima i poslovnim saradnicima bez razmišljanja i uz usklađivanje svojih obaveza moju ideju su podržali i odlučili joj se pridružiti šest vrhunskih muzičara ali i šest ljudskih veličina: Halid Bešlić, Bajaga, Gibonni, Saša Lošić-Loša, Samir i Admir Ćeremida (Plavi orkestar)... Budimo jedni uz druge kad je najteže", poručio je Kašljević.

Kazao je da je Arena bila njegov izbor te da se nada da će njegovi sugrađani prepoznati ovu muzičku priču i prisustvom, odnosno kupljenom ulaznicom pomoći da se bar malo ublaži nesreća koja je zadesila stanovnike Jablanice, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Konjica.