Bh. reper
51

Veliki povratak Black Beriza: U najavi hitovi i prvi koncert u Sarajevu

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Chillate u omiljenom kafiću, na plaži ili se spremate za grad i more, a odnekud vam u glavu samo dođu dobro poznati stihovi: "Plivamo, surfamo, jedrimo, ronimo, desetkovani noću ne znamo đe gonimo…"

Brzo na Spotify ili YouTube ukucavate Black Beriza i sjetite se zašto vam nedostaje – nema ga već neko vrijeme na sceni s novim pjesmama.

No, stižu dobre vijesti, Black Beriz se vraća i to ne sa jednom, nego više pjesama, od kojih prva za koju je trailer objavljen na njegovom oficijelnom Instagram profilu već sluti da će postati pravi ljetni hit i odmah naći svoj put do publike koja ga je željno čekala.

Black Beriz, odnosno Kenan Cikotić, pozicionirao se u protekloj deceniji kao jedan od najistaknutijih bh. repera. Novim pjesmama opravdat će svoje prisustvo u vrhu.

KE$H SANJAQ stigla je na muzičke platforme i već je slušaju svi u gradu, pa ako još niste – ne čekajte da sve posljednji čujete.

Muzika su mu pisali Vula i Cloutie, pravi ljetni spot sniman je u režiji Dine Kadragić, a tekst pjesme potpisuje sam Black Beriz, kao i mnoge do sada.

Pošto je se nećete moći naslušati, a zanimat će vas i šta je novo spremio za svoj veliki comeback na scenu – ništa ne planirajte, jer već u ponedjeljak, 1. jula moći ćete ga slušati uživo.

Na svečanom otvorenju kultnog sarajevskog festivala Baščaršijske noći u Atrijumu Bosanskog kulturnog centra Black Beriz nastupa uz Katarzu i Geka u programu Rap partija all over Baščaršija.

"Black Beriz, više od repera, manje od tri srca; Kruna bošnjačke poezije 21. stoljeća. Taj holivudski osmijeh i radijski glas vraćaju dikciju u trending", najavili su ga organizatori.

Pa ponedjeljak – BKC, 21 sat – a ulaz na koncert je besplatan.