Evo gdje izaći
218

Zabave u Sarajevu neće nedostajati ni večeras: Ovo su događaji koje možete posjetiti

N. O.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Uz "Festivalsku ulicu" koja je centar dešavanja tokom dana održavanja SFF-a, muzičkih događaja neće nedostajati u Sarajevu ni večeras, a tu su manifestacije poput Sevdah Soireea ili Festivala Summertime Madness.
Od 16. do 23. augusta, Heineken Summer Lounge donosi noći ispunjene vrhunskom muzikom i jedinstvenom atmosferom koja traje do ranih jutarnjih sati, a večeras nastupaju Stellar b2b Dizzy Dee & Guest.

Na nacionalnom spomeniku, Žuta tabija, od 17. do 23. augusta, bit će održan drugi festival sevdalinke "Sarajevo Sevdah Soiree", a svečano će ga otvoriti Hanka Paldum.

Hanka je jučer tokom gostovanja u Klix Studiju kazala da će ova jedinstvena lokacija biti mjesto odakle će se poslati poruke mira.

Najavila je otvorenje festivala Sevdah Soiree kazavši: "Svi koji dođu će imati priliku da osjete tu ljepotu i odatle ćemo poslati jednu pozitivnu poruku ljubavi, lijepog života i mira. To nam je u ovom momentu najpotrebnije".

Festival Summertime Madness održava se po prvi put i to u samom srcu grada, na Trgu Alije Izetbegovića, na više od 1000 kvadratnih metara savršene atmosfere.

Ovaj festival okupit će najpoznatije muzičke face iz Bosne i Hercegovine i regije, a organizatori obećavaju "vrhunske partije u jeku ljetne sezone".

Večeras je na rasporedu nastup benda Brown Sugar koji će u vrelim ljetnim noćima dodatno će zagrijati brojne Sarajlije i turiste.

Festival Music Zone održava se po 10. put, a koncerti se ove godine održavaju na parkingu ispred zgrade Ambasade Grčke. Večeras Sarajlije i brojne turiste čeka nastup sastava Elemental.

Također tu je i tradicionalni Festival u Centru u Radićevoj ulici, a za večeras je zakazan DJ set od 21 sat na kojem će nastupiti DJ Rea i DJ Nodi.

U klubu Sloga svirka uživo počinje u 00:00, a nakon toga slijedi nastup resident DJ-a uz komercijalnu muziku.