Evo kako je bilo
318

Zabranjeno pušenje održalo sjajan koncert na Ilidži, brojne generacije uživale u najvećim hitovima

L. R.
Zabranjeno pušenje na Ilidži (Foto: V. D./Klix.ba)
Zabranjeno pušenje na Ilidži
Bend Zabranjeno pušenje bio je zadužen za večerašnju atmosferu na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade, koji se nalazi na Ilidži.

Publika je zajedno sa Sejom Sexonom pjevala hitove kao što su: "Poso, kuća, birtija", "Fildžan viška", "Halid umjesto Halida", "Hadžija il' bos", "Djevojčice kojima miriše koža", "Guzonjin sin", "Jugo 45", "Zenica", "Fikreta", "Lijepa Alma", "Karabaja", "Ibro Dirka", "Šeki is on the road again" i brojne druge.

Osim u hitovima, brojne generacije su uživale i u brojnim pošalicama Seje Sexona.

Inače, bend je ove godine obilježio 40 godina od izlaska prvog albuma "Das ist Walter", a to su proslavili također sjajnim koncertom u dvorani Skenderija.

Ovim koncertom općina Ilidža nastavila je niz velikih sportskih i kulturno-zabavnih manifestacija u samom centru. U organizaciji Općine Ilidža u proteklom periodu na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo održani su koncerti Adija Šoše i Mirze Selimovića, a isti lokalitet bio je domaćin Sportskim igrama mladih kao i koncertu Dani bajramske radosti.

Podsjećamo, već u nedjelju će na istoj lokaciji nastupiti Šerif Konjević, dok je 27. i 28. august rezervisan za ovogodišnje izdanje Festivala narode muzike "Ilidža".