Sjajan koncert
88

Zdravko Čolić priredio spektakl za pamćenje u pulskoj Areni, na pozornici se pojavilo čak 50 muzičara

N. C.
(Foto: Saša Miljević/ Pixsell)
(Foto: Saša Miljević/ Pixsell)
Legendarni Zdravko Čolić priredio spektakularnu noć u pulskoj Areni, a posjetitelji će zasigurno pamtiti ovaj koncert u jedinstvenom okruženju i atmosferi.

Veličanstvenim je koncertom oduševio prepunu pulsku Arenu. Petu pulsku Arenu u karijeri, Čolić je obilježio nastupom u pratnji velikog međunarodnog simfonijskog orkestra u sastavu od preko 50 vrhunskih muzičara.

(Foto: Saša Miljević/ Pixsell)
(Foto: Saša Miljević/ Pixsell)

Jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih regionalnih muzičara, nakon pet godina vratio se pred istarsku publiku, održavši nezaboravan koncert.

Iako je u dugogodišnjoj i respektabilnoj karijeri Čoliću ovo ukupno peti nastup u pulskoj Areni, sinoć je po prvi puta izašao u pratnji velikog međunarodnog simfonijskog orkestra, u sastavu od preko 50 vrhunskih muzičara, pod ravnanjem dirigenta Fedora Vrtačnika.

(Foto: Dario Horvat)
(Foto: Dario Horvat)

Dugo očekivani koncert nije razočarao publiku, koja će još dugo pamtiti ovu spektakularnu večer začinjenu romantičnim ambijentom jednim od najljepših koncertnih prostora na našem području.

Nakon Zagreba i Pula se svrstala na mapu rijetkih gradova koji su imali priliku uživati u ovoj jedinstvenoj muzičkoj priči, tokom koje su Čolić i sjajni instrumentalni solisti izveli više od 30 njegovih bezremenskih hitova.