Istočno Sarajevo
105

Zoster, Crvena jabuka i Vojko V zagrijali atmosferu na Beerki: Pogledajte kako je bilo na otvorenju

I. S.
Foto: V. D./Klix.ba
Zoster, Crvena jabuka i Vojko V su u Istočnom Sarajevu priredili sjajno otvorenje pivskog festivala Beerka koji je okupio hiljade posjetitelja.

Atmosferu je prethodno zagrijao bend Prava stvar - Tribute to Zdravko Čolić. Članovi Zostera su zatim redali svoje dobro poznate hitove - od "Ko je jamio" i ostalih s prvog albuma "Ojužilo" pa sve do onih s posljednjeg albuma "Najgori".

Nakon Zostera je na scenu izašla Crvena jabuka. Uslijedila je izvedba evergreenova poput "Dirlija", "Ima nešto od srca do srca", "Bježi kišo s prozora"...

Večer je zaključio hrvatski reper Vojko V, koji je za kratko vrijeme solo karijere postao jedan od omiljenih među svim generacijama. Publika je uglas pjevala "Ne može", "Kako to", "Zovi čovika" itd.

"Što se tiče drugog festivalskog dana, program otvaraju SevdahBABY i Ivana Vladović. Nakon njih nastupaju Mile Kekin, Partibrejkersi. Kralj oficijelnog programa je Prti Bee Gee. Ove godine ćemo prvi put imati oficijelni after party na kojem će nastupiti DJ Jelisaveta", rekao je ranije PR Beerke Nikola Đoković.

Osim navedenog, publika ima priliku uživati u porodičnom danu u okviru kojeg će biti održane radionica Eco art čiji je cilj probuditi svijest djece o očuvanju životne sredine. Moći ćete pogledati i predstavu "Nešto zeleno" koju je napisala Aleksandra Bezmarović-Stević. Dodatne informacije potražite na Facebooku.