Mnogima se nije dopao
293

Nevjerovatno realističan portret prikazuje kako bi princeza Diana izgledala da je živa danas

I. B.
Princeza Diana mnogima je bila najdraži član kraljevske porodice (Foto: Instagram/Twitter)
Princeza Diana mnogima je bila najdraži član kraljevske porodice (Foto: Instagram/Twitter)
Smrt kraljice Elizabete II "približila" je ljude diljem svijeta kraljevskoj porodici, a mnogi su se prisjetili i odlaska jedne od njenih omiljenih članova - princeze Diane. Fotograf iz Turske pokazao je kako bi ona izgledala da je živa i danas.

Koristeći umjetnu inteligenciju, ali i programe za uređivanje fotografija, Alper Yesiltas na nevjerovatno realističan način prikazao je kako bi danas izgledale pojedine zvijezde koje su nas prerano napustile.

Jedan od portreta koji je privukao najviše pažnje je onaj princeze Diane, koji se može naći na njegovom Instagram profilu.

Portret bi trebao da prikazuje Dianu da je dočekala svoj 61. rođendan, a vidi se princeza sa sijedom kosom, primijetnim borama i pjegama na licu.

"Kao da se ništa nije dogodilo", napisao je fotograf u opisu objave.

Ipak, fotografija se mnogima nije dopala iz razloga što su korisnici primijetili kako je princeza uvijek držala do njegovanog izgleda, te da bi danas sigurno izgledala dosta mlađe.

"Diana bi danas imala tek 61 godinu i vjerojatno bi i dalje bila njegovana, mislim da bi izgledala dosta mlađe nego na fotografiji", napisala je jedna korisnica.

Druga se složila: "Rekla bih da ovo više liči na Dianu sa 80 godina, umjesto 61 koliko bi imala sada. Ali fotografija je nevjerovatna", napisala je.

Princeza Diana poginula je 1997. godine u tragičnoj nesreći u Parizu. Tada je imala 36 godina.

Osim Diane, na Alperovom profilu mogu se pronaći i ovakve fotografije Kurta Cobaina, Johna Lennona, Janis Joplin, Freddieja Mercuryja i drugih.

Fotograf je istakao da ga ovaj dio posla posebno uveseljava.

"Kad sam se počeo petljati s tehnologijom, vidio sam što mogu učiniti i razmišljao sam o onom šta bi me najviše usrećilo. Želio sam pred sobom ponovo vidjeti neke od ljudi koje su mi nedostajali. Tako je nastao ovaj projekt", zaključio je.