Avantura Bingomobilom
55

Pohod na bh. gradove: Enis Bešlagić sa Draganom Bjelogrlićem donio sjajno raspoloženje u Tešanj

Klix.ba
Dragan Bjelogrlić i Enis Bešlagić u Tešnju
Dragan Bjelogrlić i Enis Bešlagić u Tešnju
Enis Bešlagić već sedmicama obilazi "naša mjesta" po Bosni i Hercegovini, odnosno gradove i destinacije drage našim sugrađanima pa je bio red da Bingo i Bingomobil dođu malo i u njegov rodni grad Tešanj.

Međutim, nije to bilo jedino iznenađenje. Sve se desilo spontano - dok se vozio, baš ispred table na kojoj je pisalo Tešanj, Bešlagića je pozvao njegov dugogodišnji prijatelj i regionalni glumački bard Dragan Bjelogrlić.

"Gdje si? Evo mene tu..." - riječ po riječ i Bingomobil se stvorio u bosanskom Hollywoodu. U "našem mjestu" Tešnju snimljeni su brojni filmovi i serije, kao što su "Gori vatra" i "Tale", a tu je napravljena i prva pozorišna scena u BiH.

Glumci su se odlično zabavili, a nasumične prolaznike obradovali su Bingo vaučerima za kupovinu u iznosu od 500 KM. Kako je izgledala ta avantura pogledajte u objavi ispod.

Kako je glumcima pozorište ipak najdraže mjesto, dvojac je tako svratio u Bosansko pozorište Tešanj i iznenadio mlade glumačke nade kojima su uručili Bingo donaciju od 10.000 KM.
Dragan Bjelogrlić i Enis Bešlagić u Tešnju
Dragan Bjelogrlić i Enis Bešlagić u Tešnju

Vrlo je emotivna bila i posjeta Osnovnoj školi "Huso Hodžić", gdje je Enis evocirao uspomene i uručio donaciju Binga od 3.000 KM.

Veličanstveni dan u još jednom "našem mjestu" sigurno će se dugo pamtiti, a velike zahvale tome pripisuju se i Bingu.